Skåne
Centerpartiet lokalt

Valombudsman och kommunikatör

Vi söker dig med kommunikativ kompetens och politisk fingertoppskänsla till ett av Sveriges största Centerdistrikt.

Är du samhällsintresserad, resultatfokuserad och gillar stort eget ansvar? Har du erfarenhet av att kommunicera med allmänhet och media? Attraheras du av att arbeta i en ideell organisation med att utveckla budskap, budbärare och verksamhet?

Om du tycker ovanstående stämmer in på dig vill vi att du söker tjänsten som är:

Valombudsman, kommunikatör
Centerpartiet i Skåne är ett av Sveriges starkaste centerdistrikt med ca 2500 medlemmar och kommunalråd, regiongruppledare och två riksdagsledamöter. Arbetsplatsen är i dagsläget förlagd till Centerpartiets distriktsexpedition i Hässleholm, men hela Skåne är ditt arbetsfält.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en centralfigur för distriktets arbete med att kommunicera internt och externt, utveckla och förmedla politiken samt driva verksamhet som stödjer våra mål. Det är ett omväxlande arbete som spänner över både långsiktigt strategiskt och utvecklingsarbete, dagliga kommunikativa arbetsuppgifter och administrativ verksamhet.

Sociala kontakter både internt, med medlemmar och förtroendevalda, och externt med media, organisationer och allmänhet är en viktig del av tjänsten.

Arbetet förutsätter att du aktivt tar del av den politiska debatten, både lokalt, regionalt och nationellt samt att du håller dig uppdaterad vad gäller kommunikation och då särskilt inom sociala medier.

Tillsammans med våra ledande företrädare är det du som för distriktet framåt och ser till att vi har en väl fungerande valorganisation som kan vara med och föra Centerpartiet i Skåne till framgångar i valet 2018!

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

  • har stor social kompetens med förmåga att motivera och inspirera andra och sätter laget före jaget
  • är ansvarsfull, självgående och har fokus på att nå målen och kan prioritera det som gör skillnad
  • har erfarenhet av att vara anställd eller aktiv på ledande positioner inom den ideella sektorn
  • har goda kunskaper i Office-paketet

Meriterande är om du:

  • har högskoleutbildning, eller likvärdig utbildning eller erfarenhet, inom kommunikation, statsvetenskap eller ledarskap
  • har arbetat som politisk sekreterare, kommunikatör eller ombudsman
  • har kunskaper i publiceringsverktyg samt har erfarenhet och kunskap i att jobba med hemsidor och sociala medier.

Körkort och tillgång till egen bil är ett krav då tjänsten innebär resor i hela Skåne. Arbete på kvällstid och helger förekommer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och att du ställer upp på Centerpartiets grundläggande värderingar.

Anställning
Tjänsten är en visstidsanställning på 100 % över valet 2018 och är oreglerad. Helg- och kvällsarbete förekommer.

Tillträde
Tillträde efter överenskommelse. Lön Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan
Skriftlig ansökan med CV skickas till skane@centerpartiet.se. Märk ansökan ”Ansökan, Valombudsman kommunikatör”. Hantering och antagning sker löpande, sist ansökningsdagen är den 30 juni.

Information
För ytterligare frågor om tjänsten hänvisas till distriktsordförande Ulrika Axelsson, ulrika.axelsson@centerpartiet.se, 073-443 40 04.

Välkommen med din ansökan!