Mat: Vår idé

Maten som serveras i kommunens verksamheter ska vara sund, säker och hållbar. För ökad självförsörjningsgrad och med hänsyn till både miljö och klimat vill vi att vår mat ska produceras nära. Det är både en miljöfråga och en hälsofråga. Därför vill vi kontinuerligt öka kunskapen hos personal som köper in, tillagar och serverar mat i offentlig sektor, för att främja säkra och sunda måltider. Vi vill också att man vid upphandling och inköp till offentliga kök ska kunna ställa krav på miljöhänsyn, djurskydd och användandet av antibiotika.
Vi arbetar för att:
• fortsätta öka andelen närproducerad mat
• all mat ska vara giftfri med hög miljö- och klimathänsyn
• minska matsvinnet i våra kommunala verksamheter
• erbjuda en valmöjlighet i utbudet i våra restauranger och till våra brukare
• erbjuda god måltidsmiljö i våra restauranger
• använda lagen om offentlig upphandling på ett sätt så att lokala företag kan vara med i konkurrensen