Nu är bandet klippt för bron mellan Ursvik och Rinkeby

Lördagen den 3 juni invigdes bron som binder samman Ursvik i Sundbyberg med Rinkeby i Stockholm.

För oss i Centerpartiet i Sundbyberg är det viktigt att bygga broar mellan människor och stadsdelar. Både för ett ökat utbud av service, kollektivtrafik samt kultur- och fritidsliv, men också för att ge möjlighet till fler mänskliga möten.

Innan beslutet togs att dra tvärbanan genom Rissne och Ursvik mot Kista och Helenelund så utreddes också ett alternativ att dra tvärbanan genom Rinkeby. För att Sundbyberg skulle få dragningen genom Ursvik beslöts att en bro skulle byggas mellan Ursvik och Rinkeby så att en bussförbindelse kan knyta ihop tvärbanan i Ursvik med tunnelbanan i Rinkeby.

År 2012 togs beslutet om bron i kommunfullmäktige i Sundbyberg och det var ett enigt beslut som samtliga åtta partier i Sundbyberg ställde sig bakom. Bron vann Stockholms Handelskammares stadsmiljöpris 2019 och då sade Handelskammarens VD Andreas Hatzigeorgiou så här:

"Den moderna och framgångsrika staden måste erbjuda rörlighet och tillgänglighet. I Stockholms Handelskammares strävan efter att Stockholm ska bli Europas bästa huvudstadsregion så kommer rörligheten inom staden vara en avgörande faktor och därför är det glädjande att via Stadsmiljöpriset lyfta fram brobyggarnas insats för en bättre stad".

Tack till alla som kom och delade glädjen då vår gruppledare Stefan Bergström var med och invigde bron mellan Ursvik och Rinkeby!