Demokratiska partier ska stå rakryggade

Riksdagspartierna i Västerbotten står för att människor ska kunna bygga sina åsikter och beslut på kunskap och korrekta uppgifter

Vi är därför emot att politiska partier ger uppdrag till personer för att upprepat kommunicera falska budskap genom anonyma konton på sociala medier. Människor har en benägenhet att tro på saker som upprepas ofta från flera olika personer. Att använda sig av flera olika anonyma konton för att skapa bilden av att det är många som tycker på ett visst sätt är att föra människor bakom ljuset. Sådana metoder tar vi avstånd ifrån. 

De senaste veckornas mediabevakning av anonyma politiska budskap har satt ljuset på en fråga som ytterst handlar om yttrandefrihet och om trovärdigheten i en demokrati. Trovärdigheten och yttrandefriheten är grundläggande byggstenar i en demokrati och vi politiker är ytterst ansvariga för att dessa byggstenar ska vara stadiga och solida. Därför är det självklart för oss att demokratiska partier ska stå rakryggade för det politiska budskap vi vill sända ut. 

Ewa-May Karlsson, distriktsordförande Centerpartiet Västerbotten

Mårten Johansson, distriktsordförande Miljöpartiet de gröna i Västerbotten

Anders Ågren, förbundsordförande Moderaterna i Västerbotten

Roland Sjögren, distriktsordförande Kristdemokraterna i Västerbotten

Jens Wennberg, ordförande Liberalerna Västerbotten

Isak From, ordförande Socialdemokraterna Västerbotten

Wilmer Prentius ordförande i Vänsterpartiet Västerbotten