Millis citronkyckling
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
Marinad
2 dl vitt vin
2 dl matolja
1 dl vatten
2 msk citronsaft
2 msk grillkrydda
1 tsk timjan
2 tsk salvia
Kryddsmör
50 g rumsvarmt smör
1 dl crème fraiche
1 tsk allroundkrydda
1 krm grovmalen svartpeppar
2 msk citronsaft
Citronsås
4 dl crème fraiche
3 msk citronsaft
½ tsk salt
2 krm socker
½ tsk gurkmeja
Citronskal
Gör så här
Lägg kycklingfiléerna i marinaden. Minst en timma men gärna längre tid. Grilla!
Rör ihop ingredienserna i kryddsmöret till en rulle som läggs i kylen. Koka upp citronsåsen och ta sen i rivet citronskal från en citron. Servera kycklingen med smörstekt potatis, citronsås, kryddsmör och grönsallad. Jag lovar en grillning med fräscha smaker!
#kryssamillis
Hashtagga gärna #kryssamillis när du testar något av mina recept.