Hallstavik behöver futsal

Kultur, idrott och lek har många goda och fostrande egenskaper. Futsal är en av Sveriges snabbast växande sporter, men fortfarande okänd för några. Futsal är fotboll som spelas inomhus i en sal (hall). Futsal skapades år 1930 i Uruguay. Sporten har flest utövare i Brasilien. 2003 kom den till Sverige. Ytan är stor som en handbollsplan. Planen är rektangulär och uppdelad i två planhalvor som separeras med en mittlinje. Den är 18–25 meter bred och 38–42 meter lång, underlaget ska vara av plast eller trä. På planen finns flera linjer dragna som visar spelplanens områden.

Bild

Bollen en vanlig boll. Ingen dyr utrustning behövs. Reglerna är litet annorlunda än vår vanliga fotboll. Det är en snabb sport. Spelare byter med varandra i en rasande fart – ungefär som i handboll. En trevlig publiksport. I Norrtälje stad finns SportCentrum och en framgångsrik futsalklubb, Ankaret FK.

Så till Hallstavik – en ort som säkert gärna fyller på med fler idrotter. Särskilt en sport som utvecklar redan befintligt föreningsliv och skapar kamratskap i alla åldrar. Som även binder samman föräldrar. Futsal passar pojkar och flickor. Herrar och damer. Särskilt vill vi framhåll att sporten är mycket omtyckt av ungdomar från andra länder. Genom Futsal skapas sammanhållning, kamratskap och rörelseglädje.

Hallstavik har redan ett omfattande föreningsliv med duktiga ledare. Futsal behöver en spelplan med publikplatser inomhus. Vi vill väcka frågan genom denna debattartikel – fråga: finns redan lämplig lokal på orten eller behöver man bygga nytt? Vi två som skriver detta kan lova, att med Futsal i Hallstavik, får orten en sport som hela bygden kommer att uppskatta – ett värdefullt idrottslyft.

Bengt Ericsson, centerpartiet, Kultur- och fritidsnämnden, medlem i arbetsgrupp idrott och anläggning

Ronny Jansson, centerpartiet, Kultur- och fritidsnämnden, medlem i arbetsgrupp idrott och anläggning

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.